بدنی سالم با 7 ماده غذایی پزشکان مصرف این هفت ماده خوراکی را برای داشتن بدنی سالم و وزنی متناسب توصیه میکنند. مصرف مرتب این هفت ماده خوراکی به داشتن یک رژیم غذایی مناسب کمک میکند. ماهی: ماهی به دلیل داشتن چربی امگا 3 کمک میکند تا فرد قلبی سالم داشته و از وزنی مناسب برخوردار باشد. کلم بروکلی: متخصصان علم تغذیه فواید این گیاه خوراکی را بسیار اعلام کردهاند. مصرف این سبزی به صورت پخته همراه با سالاد میتواند طعم دلچسبی به آن دهد. همچنین مصرف این سبزی باعث آب شدن چربی میشود. تخممرغ: مصرف این ماده پروتئینی یک غذای مناسب برای وعده صبحانه است و با خوردن آن نیاز به مصرف میان وعده ندارید. اسفناج: این ماده گیاهی به دلیل داشتن کلسیم و مننزیم برای سلامتی بدن بسیار مفید است. مصرف این گیاه چه به صورت پخته و چه به صورت خام خاصیت خود را به بدن خواهد رساند. انواع مغزها: مصرف انواع مغزها به عنوان یک میان وعده غذایی به رفع گرسنگی میکنند و حاوی چربیهای مفید و پروتئین است. گوجهفرنگی: این ماده خوراکی به دلیل داشتن لیکوپن میتواند یک ضد سرطان مناسب باشد. همچنین این ماده خوراکی سرشار از ویتامین A و K است که به کنترل فشارخون کمک میکند. شکلات تلخ: مصرف شکلات تلخ برای سلامتی قلب و کبد مناسب است و میتواند تمایل افراد را از مصرف دسرهای ناسالم کم کند.
همسایگان را دریابیم وجود همسایه خوب، برای آدمی نعمتی ارزشمند و همسایه خوب بودن، مایه محبت و دوستی است. دلها همواره متوجه جایی میشود که نیکی و مهربانی در آن حاکم باشد و هرجا که شهد خیر باشد، افراد گرد هم میآیند. نقش رفتار نیک در همسایگی، در ایجاد تجمعهای پرشکوه و الفتهای اجتماعی، فراوان است. حضرت علی (ع) میفرماید: «منْ حسُن جِوارِه کثُر جیرانُهُ؛ آن که همسایگی اش نیکو باشد، همسایگانش روزافزون میشود.» ایشان در حدیثی دیگر میفرماید:
«خوش همسایگی، هم آبادیها را آباد و هم عمرها را زیاد میکند». امام صادق (ع) نیز در سخنی فرمود: «بر شما باد نماز خواندن در مسجدها و همسایگی خوب با مردم». گاهی تحمل سختیها و ناسازگاریهای همسایگان، برای حُسن هم جواری لازم است. اگر بخواهیم روابطمان از هم نگسلد، باید صبور بود و تحمل کرد و بدی را با بدی پاسخ نداد. رفت و آمد، رسیدگی، احوالپرسی، یاری، عیادت، انفاق و صدقه، رفع نیاز و همدردی، از جمله وظایفی که بر عهده همسایه و نیز نشانه جوانمردی و انسان دوستی است. حضرت علی (ع) میفرماید: « رسیدگی به همسایگان، جوانمردی است».
انسان با صفت ناپسند عُجب وغرور، تبدیل به فردی خودپسند و خود محورمی شود که دیگر به افکار و نظر دیگران توجهی ندارد و درنتیجه به اشتباههای خود شناخت پیدا نمیکند. او همواره در تاریکی غرور و خودپسندی میماند. حضرت علی (ع) میفرماید: بدان که عجب و غرور ضد کارهای درست و صواب و آفت عقل و اندیشه آدمی است. کسی که دچار عجب و غرور است، خود را برتر از دیگران میشمارد و در نتیجه با بیاعتنایی و بیتفاوتی با مردم برخورد میکند و بازتاب چنین برخوردی، تنها ماندن او و پراکندگی مردم از اطراف اوست؛ به گونهای که آدمی، خود را تنها و بیکس حس میکند، چنان که حضرت امیر(ع) هشدار میدهد: « هیچ تنهایی وحشتناک ترازخودبینی وعجب وغرورنیست». خودپسندی انسان را از درک خویش و آگاهی از عیوبش باز میدارد و راه کمال به سوی او بسته میشود.
دیابتیها از پاهای خود مراقبت کنند یک متخصص قلب و عروق گفت: مبتلایان به دیابت باید روزانه پاهای خود را با آب ولرم شستوشو داده و خشک کنند. سیده طوبی کاظمی با اشاره به اینکه دیابت شایعترین بیماری غددی است، اظهار کرد: حدود نیمی از دیابتیها متاسفانه از بیماری خود بیاطلاع هستند. وی با بیان اینکه مهمترین علت بستری طولانی مدت فرد مبتلا به دیابت در بیمارستان، عوارض ناشی از زخم پای دیابتی است، افزود: در دنیا هر 30 ثانیه یک پا به علت عوارض دیابت قطع شده و از هر شش بیمار دیابتی یک نفر در طول زندگی خود دچار زخم پای دیابتی میشود. این متخصص قلب و عروق ادامه داد: مهمترین و با ارزشترین شیوه در جلوگیری از ابتلا به پای دیابتی، پیشگیری بوده و آموزش بیماران رکن اساسی پیشگیری و درمان است. کاظمی با اشاره به علت زخم پا در بیماری دیابت، افزود: در بیماران دیابتی بهدلیل بالا بودن قند خون در طولانی مدت رگهای خونی آسیب دیده و جریان خون در پوست پاها مختل شده و به مرور زمان اعصاب پاها نیز ممکن است آسیب دیده و فرد دچار بیحسی در پاها شود و اغلب زخمهای پا، در بیماران دیابتی که دچار بیحسی در پاها شدهاند، ایجاد میشود. وی تصریح کرد: دیابت بهدلیل ایجاد مشکلات چشمی باعث نداشتن دید خوب و مانع از کشف آسیب زودرس در پاها شده و در صورت ایجاد زخم در پا و عفونت آن، به سرعت پیشرفت کرده به سیاه شدن پا منجر میشود. این متخصص قلب و عروق ضمن اشاره به نکاتی که بیماران دیابتی برای جلوگیری از بروز زخم پا باید رعایت کنند، گفت: مهمترین نکته در جلوگیری از بروز زخم پای دیابتی، کنترل منظم قند خون، مصرف به موقع و صحیح داروها و قطع سیگار و الکل است. کاظمی با بیان اینکه معاینه منظم پاها برای کشف هر گونه تاول، بریدگی، ترک، سوختگی، خراش، ناخنهای عفونی و میخچه و پینه در پا توسط بیمار انجام شود، عنوان کرد:
شست و شو و خشک کردن روزانه پاها به ویژه لابهلای انگشتان با استفاده از آب ولرم انجام شود، قبل از شستوشو و استحمام، حرارت آب با دست، آرنج یا دماسنج اندازهگیری شود. پس از استحمام در صورت خشکی پوست پا میتوان از وازلین، کرم بچه یا گلیسیرین استفاده کرد ولی نباید بین انگشتان را روغن یا کرم زد. این متخصص قلب و عروق با اشاره به اینکه از پیادهروی با پای برهنه و روی سطح داغ مانند سواحل شنی یا اطراف استخرها یا سطوح بسیار سرد اجتناب شود، افزود: حتی در منزل از دمپایی و جوراب مناسب استفاده شود و هرگز از چسبهای زخم برای زخم پا استفاده نشود. کاظمی یادآور شد: لازم است بیماران دیابتی، از کفشهای مناسب و راحت استفاده کنند و از پوشیدن کفشهای پلاستیکی، پنجه تنگ، پاشنه بلند، جلو یا پشت باز و همچنین کفشها و دمپاییهای لغزنده خودداری کرده و قبل از پوشیدن کفش، داخل آن را از نظر وجود اجسام یا میخ بررسی کنند. بهترین جنس کفش برای این بیماران نیز کفشهای چرمی است. وی با اشاره به اینکه لازم است با افزایش اقدامات ایمنی از ضربه و آسیب به اندامهای تحتانی پیشگیری شود، خاطرنشان کرد: برای تقویت پاها، ورزش سادهای مثل پیادهروی، شنا و دوچرخه سواری توصیه میشود.