سفارش تبلیغ
صبا ویژن

جلب اعتماد افراد

یکی از روش های مهم در اصلاح و تربیت دینی، جلب اعتماد مخاطبان است. مخاطب معمولا زمانی به اعتماد می رسد که نشانه های صداقت گفتاری و رفتاری را در چهره و رفتار مربی بخواند. استفاده از روش جلب اعتماد افراد در سیره عملی پیامبر(ص) مورد استفاده قرار گرفته است ؛ زیرا آن حضرت مظهر صفات الهی است و اساس هدایت و تربیتش انسان دوستی است. به همین دلیل در برخورد با دیگران اصل را بر مهرورزی قرار داده و از خشونت و تندی تنها در مواقع استثنایی بهره گرفته است. آن گاه که یاران پیامبر گرامی در برابر رفتار نادرست یک عرب بادیه نشین با او به گونه ای خشونت آمیز برخورد کردند، پیامبر آنان را از این کار بر حذر داشت و با دادن عطای بیش تری به عرب بادیه نشین او را راضی کرد و خطاب به اصحاب خویش فرمود: «مثل من و این عرب بادیه نشین مانند کسی است که شترش فرار کرده و افرادی برای کمک به او شتر را دنبال می کردند تا مهارش کنند، ولی این کار آنان باعث می شد که شتر رم کرده بیش تر فرار کند. از این رو صاحب شتر فریاد زد آن را رها کنید! من خودم با او بهتر راه خواهم آمد. سپس دسته علفی را به دست گرفت و جلوی شتر رفت و آن را مهار کرد. سپس پیامبر(ص) افزود: اگر من شما را رها می کردم او را می کشتید.» برخورد گرم و صمیمی باعث نزدیک شدن دل ها و افزایش محبّت می گردد. بسیار اتفاق افتاده است که با یک احوال پرسی صمیمانه و اظهار محبّت خالصانه باب ارتباط با دیگران گشوده شده و بسیاری از ذهنیّت های منفی درباره برخی از واقعیّات جامعه و معارف دینی اصلاح شده است . این مساله در سیره رفتاری رسول گرامی (ص) بسیار برجسته و پررنگ است. امیرالمؤمنین علی (ع) می فرماید: «وقتی حضرت با کسی مصافحه می کرد، هیچ گاه اتفاق نیفتاد که حضرت دستش را از دست او جدا کند تا این که آن شخص دستش را برمی داشت و اگر کسی برای بیان حاجتی با او صحبت می کرد، حضرت (ص) هیچ گاه سخن او را قطع نمی کرد و از او جدا نمی شد تا آن شخص سخن را به پایان برد و از آن بزرگوار جدا شود.» «انس بن مالک» می گوید: ده سال با رسول خدا(ص) بودم، عطری از او استشمام می کردم که بهتر از آن را سراغ ندارم. هرگاه کسی با حضرت ملاقات می کرد، وقت جدا شدن، حضرت همراه او بلند می شد و کسی نزد رسول خدا(ص) ننشست مگر این که آن حضرت وقت برخاستن با او برمی خاست و در وقت دست دادن تا وقتی فرد دستش را جدا نمی کرد، پیش قدم نمی شد و خلاصه برخورد وی چنان بود که هرکس چنان می کرد محبوب ترین فرد نزد آن بزرگوار است.






تاریخ : یادداشت ثابت - سه شنبه 94/10/30 | 4:12 عصر | نویسنده : زارع شاهی | نظرات ()
آرامش روانی
 
 
 

آرامش روانی، گم شده همه انسان هاست و هر کس به گونه ای به دنبال آن است. از نگاه قرآن، مال و ثروت و مقام و شهرت، قادر به تامین آرامش روحی انسان نیستند، بلکه تنها با «یاد خدا» دل به آرامش می‌رسد. خداوند می فرماید: «اَلا بِذِکْرِاللّه ِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ؛ همانا دل ها با یاد خدا آرامش می یابد.» البته تنها آن گاه که یاد خداوند با شناخت اسما و صفات پروردگار همراه شود، آرامش درونی فراهم می شود. برای نمونه، اگر انسان، خداوند را به حکمت و عدالت بشناسد و بداند که آنچه در جهان هستی اتفاق می افتد، بنا بر خواست اوست، به آرامشی ژرف دست می یابد، به‌گونه‌ای که حوادث روزگار، دیگر او را در گرداب اضطراب وارد نخواهد ساخت. در نتیجه، مصلحت ها و سختی های روزگار او را به گناه کردن در پیشگاه پروردگارش دچار نخواهد ساخت.






تاریخ : یادداشت ثابت - سه شنبه 94/10/30 | 4:11 عصر | نویسنده : زارع شاهی | نظرات ()

 

 






تاریخ : یادداشت ثابت - چهارشنبه 94/10/24 | 3:7 عصر | نویسنده : زارع شاهی | نظرات ()

 

تغذیه‌ و پیشگیری از افسردگی
 
 
 

یک متخصص تغذیه بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای را در پیشگیری از افسردگی تشریح کرد. دکتر حسن فرهاد غیبی با بیان اینکه در دنیای کنونی و پر از استرس کنونی نباید از نقش تغذیه در پیشگیری از افسردگی غافل شد، گفت: سبک زندگی و تیپ تغذیه‌ای فرد باید منطبق بر اصول علمی طرح‌ریزی شود که فرد مستعد استرس و در بلندمدت افسردگی نشود. وی نقش نور خورشید را در تنظیم متابولیسم بدن جدی خواند و گفت: متاسفانه آلودگی هوا یک علت پنهان بیماری افسردگی است که ساکنان شهرهای صنعتی را تهدید می‌کند. وی خاطرنشان کرد: افسردگی ارتباط تنگاتنگی با انتقال‌دهنده‌های عصبی همچون سروتونین دارد. این انتقال‌دهنده عصبی بسیاری از رفتارهای ما از جمله خلق‌وخو، اشتها، خواب، نشاط و... را در بدن ایجاد می‌کند. دوپامین، دیگرانتقال‌‌دهنده‌ای است که در بحث خلق‌وخو دخالت دارد. با وجود علت‌های بالینی افسردگی، ریشه بسیاری از افسردگی‌ها اضطراب است؛ از همین رو برخی رفتارهای اضطرابی از جمله رفتارها یا غذاهایی که به اضطراب منجر می‌شود نیز در این زمینه نقش خواهد داشت. فرهاد غیبی افزود: بنابراین نمی‌توان نقش تغذیه صحیح را در پیشگیری از بروز یا بهبود افسردگی نادیده گرفت. مواد غذایی متعددی در سنتز انتقال‌دهنده‌های عصبی دخالت دارد و می‌تواند در پیشگیری از افسردگی موثر باشد. یکی از مهم‌ترین این مواد ویتامین D است که به دلیل آلودگی هوا کمبود این ویتامین در افراد گزارش شده است. وی خاطرنشان کرد: بیشترین میزان ویتامین D بدن از طریق آفتاب تامین می‌شود و مواد غذایی نقش چندانی در تامین این ویتامین ندارد. به همین دلیل هم طبیعی است که در صورت کمبود این ویتامین فرد در معرض افسردگی قرار بگیرد. وی توصیه کرد که مصرف امگا 3 و غذاهای دریایی جدی گرفته شود. مواد معدنی با ارزشی که در بدن ماهی وجود دارد بدن را در مقابل بسیاری از بیماری‌ها از جمله افسردگی و اضطراب بیمه می‌کند. این متخصص تغذیه بر مصرف کربوهیدارت‌های مرکب تاکید کرد و گفت: مصرف قندهای ساده مانند شکر مفید نیست، اما مصرف قندهای پیچیده موجود در خرما، کشمش باعث افزایش سطح هوشیاری فرد می‌شود. وی همچنین به مصرف صبحانه تاکید کرد و گفت: انرژی بدن باید در طول روز تامین شود. افرادی که صبحانه نمی‌خورند با افت قند خون و در نتیجه استرس روبه‌رو می‌شوند. وی همچنین مصرف کافئین را مضر دانست و افزود: چای پررنگ و قهوه موجب بی‌خوابی شده و در نتیجه استرس فرد را افزایش داده و فرد را مستعد بیماری افسردگی می‌کند.






تاریخ : یادداشت ثابت - چهارشنبه 94/10/24 | 3:6 عصر | نویسنده : زارع شاهی | نظرات ()
پسته و بیماری‌های قلبی
 
 
 

تحقیقات جدید نشان می دهد که خوردن پسته باعث تناسب اندام شده و از خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی می کاهد. این تحقیقات همچنین نشان داد که پسته برخلاف تصور معمول به افراد برای کاستن از وزن خود کمک می کند.پژوهشگران گفتند: تاثیر مثبت پسته به خاطر الیاف غذایی و ماده فیتوسترول و مواد مغذی و ویتامین‌ها، نظیر ویتامین B1 و ویتامین B6 به همراه مس، منگنز، پتاسیم و منیزیم و فسفر است.پژوهشگران توصیه می کنند افراد به ویژه کسانی که تلاش می کنند وزن خود را کاهش دهند، پسته را به خاطر فواید عمومی آن در برنامه غذایی خود قرار دهند زیرا 90 درصد چربی های موجود در آن برای کاستن چشمگیر از سطح کلسترول بدن مفید است.پسته غنی از آنتی اکسیدان لوتین است که به طور معمول در سبزیها و میوه های با رنگ روشن پیدا می شود.پسته همچنین حاوی ویتامین های B3 وE بوده و با توجه به داشتن آهن به خون سازی در بدن کمک می کند و در آن کوآنزیم کیو10(10Q) وجود دارد که یک آنتی اکسیدان است و برای پیشگیری از بروز بیماری قلبی مفید است.پسته همچنین می تواند اسهال معمولی و اسهال خونی را برطرف کند و حاوی مقادیر زیاد پروتئین گیاهی و مواد نشاسته ای است.






تاریخ : یادداشت ثابت - چهارشنبه 94/10/24 | 3:6 عصر | نویسنده : زارع شاهی | نظرات ()
.: Weblog Themes By BlackSkin :.